Vesti iz košarke

Srbija bolja od Holandije iza zatvorenih vrata: Jokić podelio 10 asistencija, Plavšić blistao!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2024 01:14
Nikola Jokić podelio 10 asitencija na utakmici sa Holandijom MN Press
Nikola Jokić podelio 10 asitencija na utakmici sa Holandijom

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela ciklus pripremnih mečeva za predstojeće Olimpijske igre, pošto je večeras u meču iza zatvorenih vrata savladala selekciju Holandije - 90:74.

Izabranici Svetislava Pešića imali su izuzetne procente šuta za dva poena (70 odsto). Timska realizacija sa distance, doduše, nije bila na nivou (7/25 - 28 odsto), dok su sa penala šutirali 17/21. Srbija je imala čak 30 asistencija, uz devet ukradenih i 15 izgubljenih lopti, a pored toga, "orlovi" su upisali i 34 skoka (24 defanzivna i 10 ofanzivnih).

Što se liste strelaca tiče, sjajan je večeras bio Uroš Plavšić sa 19 poena uz šest skokova za 14 minuta igre. Nikola Milutinov bio je drugi najefikasniji sa 17 poena, dok je neobičan meč imao Nikola Jokić, koji je za 20 minuta postigao dva poena, uz 10 asistencija, devet skokova i pet izgubljenih lopti.
 

 

 

Selektor Svetislav Pešić iskoristio je priliku da promeša karte i šansu da većini igrača, dok na ovom meču nisu igrali Ognjen Jaramaz, Dušan Ristić, Aleksa Radanov i Aleksej Pokuševski.

Narednu utakmicu iza zatvorenih vrata Srbija će odigrati protiv Tuske 7. jula. "Orlovi" potom lete u Lion, gde će 12. jula odigrati pripremnu utakmicu sa Francuskom. Nakon toga sledi put u Abu Dabi, gde će 16. jula odmeriti snage sa Australijom, a dan posle će ići na megdan SAD-u.

Poslednju pripremnu utakmicu pred put u Lil na Olimpijske igre, Srbija će odigrati protiv Japana u beogradskoj Areni 21. jula.