Vesti iz košarke

Cedevita Olimpija i Budućnost saznali rivale u Evrokupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 16:50
Cedevita i Budućnost saznali rivale u Evrokupu Guliver
Cedevita i Budućnost saznali rivale u Evrokupu

Dve ekipe iz AdmiralBet ABA lige igraće Evrokup naredne sezone, a po okončanju današnjeg žreba, Cedevita Olimpija i Budućnost saznali su rivale u grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja.

Sistem takmičenja se nije menjao u odnosu na prethodne sezone. Po šest ekipa iz obe grupe obezbediće plasman u nokaut fazu, s tim što će dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe otići direkno u četvrtfinale, dok će ostali u osminu finala.

Budućnost se nalazi u Grupi "A" sa Gran Kanarijom, Hapoelom iz Tel Aviva, Huventudom, Ulmom, Bešiktašem, Trentom, Bašahšehirom, Vulfsima i Trefl Sopotom. 

Cedevita Olimpija za rivale u Grupi "B" imaće Valensiju, Hapoel iz Jerusalima, Burg, Turk Telekom, Veneciju, Aris, Lietkabelis, Hamburg i Kluž.

 

 

Podsetimo, u četvrtfinalu i osmini finala se igra utakmica na jednu pobedu. U polufinalu na dve, koliko i u finalu, gde će pobednik Evrokupa obezbediti direktan plasman u Evroligu naredne sezone.

Što se ostalih timova iz regiona tiče, podsetimo, Partizan i Crvena zvezda igraju Evroligu naredne sezone, a FMP i Igokea FIBA Ligu šampiona. Novi član ABA lige, Spartak iz Subotice takođe može da obezbedi plasman u pomenuto takmičenje, ali će do grupne faze morati prvo kroz kvalifikacije.