Vesti iz košarke

Dončič poštuje protivnika: Grčka nije samo Janis, došli smo ove da izborimo mesto u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2024 22:53
Slovenija će u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre igrati protiv Grčke Guliver/Stefanos Kyriazis IPA Sport
Slovenija će u polufinalu kvalifikacija za Olimpijske igre igrati protiv Grčke

Košarkaši Slovenije su se plasirali u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre, a tamo će ih čekati Grčka. Nakon što su izabranici Aleksandra Sekulića poraženi od Hrvatske, savladali su Novi Zeland i tako obezbedili drugo mesto u grupi.

Polufinalne parove tako čine Grčka i Slovenija, odnosno Hrvatska i Dominikanska Republika. Samo pobednik turnira će obezbediti mesto na Olimpijskim igrama.

Luka Dončić je nakon trijumfa protiv Novog Zelanda u razgovoru za medije istakao kako on i saigrači više nemaju pravo na grešku.

"Razočarali smo navijače u Sloveniji kada je duel sa Hrvatskom u pitanju, ali smo uspeli da im vratimo osmeh na lice protiv Novog Zelanda. Sada slede mečevi odluke, pravo na grešku više ne postoji, ako želimo, a želimo da stignemo do Olimpijskih igara. Spremni smo za nokaut fazu", izjavio je Dončić.

 

 

Slovenački košarkaš je govorio i o narednom protivniku. Naglasio je da Grčka nije samo Janis Adetokumbo.

"Grčka ima odličnu ekipu, Grčka nije samo Janis, naprotiv. Imaće veliku podršku navijača, ali ponavljam još jednom. Došli smo u Atini da izborimo mesto u Parizu. Samim tim cilj protiv Grčke je jasan. Moramo da budemo na izuzetno visokom nivou od početka do kraja. Atmosfera u dvorani će biti dodatni motiv i za nas", zaključio je Dončić.

Kada su u pitanju ostali kvalifikacioni turniri, u Valenisiji polufinalne parove čine Španija i Finiska, odnosno Liban i Bahami. Na turniru u Rigi, domaćin Leetonija igraće protiv Kameruna, dok će drugi polufinalni par biti Brazil i Filipini.

Ipak, ljubitelje košarke u Srbiji verovatno najviše interesuje turnir u Portoriku. U jednom polufinalu će snage odmeriti Litvanija i Italija, dok će se u drugom sastati Portoriko i Meksiko. Pobednik ovog turnira će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Srbijom, Sjedinjenim Američkim Državama i Južnim Sudanom.