Vesti iz košarke

Kamerunci savladali Brazil i ostavili Crnu Goru bez šansi za plasman na Olimpijske igre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 20:04
Kamerun se plasirao u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre Profimedia
Kamerun se plasirao u polufinale kvalifikacija za Olimpijske igre

Košarkaši Kameruna su savladali Brazil 77:74 (29:27, 27:12, 12:16, 9:19) i tako obezbedili plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijkse igre. Ovaj rezultat ujedno znači i da je Crna Gora završila učešće na turniru u Rigi i ostala bez šanse za plasman na OI.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džeremaja HIl sa 22 poena, dok je jedini dvocifren uz nejga bio Brajs Ejaga Bidias sa 15. Sa druge strane se Leonardo Meindl sa 19 poena, Lukas Dias je dodao 16, a pratio ih je Bruno Kaboklo sa 10.

Prva četvrtina je bila poprilično efikasna i viđeno je čak 56 poena, a Kamerunci su nakon 10 minuta igre imali dva poena prednosti. U drugom periodu je usledio ogroman pad u igri Brazila. Kamerun je 23-2 otišao na ubedljivih +23. Izabranici Aleksandra Petrovića su uspeli da do poluvremena smanje zaostatak na 17 poena.

 

 

Nakon pauze za poluvreme, Kamerunci su i dalje održavali veliku prednost i u završnih 10 minuta ušli sa +13. Tada je usledio povratak Brazila. Čak četiri minuta Kamerun nije postigao koš, dok su Brazilci stigli do potpunog egala (74:74). Ipak, Hil je preuzeo odgovornost u poslednjem minutu i nakon promašene trojke i ofanzivnog skoka, pogodio je šut sa distance za +3 u korist Kameruna. 

Kako Brazil do kraja utakmice nije iskoristio nijedan napad, Kamerunci su se plasirali u narednu fazu kao prvoplasirana ekipa u grupi B, a tamo ih čeka duel sa Filipinima. Brazil će sa druge strane igrati u polufinalu sa Letonijom. Samo pobednik turnira će obezbediti plasman na Olimpijske igre.