Vesti iz košarke

Adam Hanga potpisao za španski Huventud

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 15:04
Adam Hanga je do povrede bio jedan od značajnih igrača Crvene zvezde MN Press
Adam Hanga je do povrede bio jedan od značajnih igrača Crvene zvezde

Mađarski košarkaš Adam Hanga potpisao je za Huventud, saopštio je danas španski klub. Kako je saopšteno, doskorašnji član Crvene zvezde je sa čelnicima učesnika Evrokupa potpisao dvogodišnji ugovor. 

"Huventud i krilo Adam Hanga postigli su dogovor o saradnji za naredne dve sezone. Mađar stiže u Badalonu da bi pokazao kvalitet na najvišem evropskom nivou", stoji između ostalog u klupskoj objavi. 

U prebogatoj karijeri Hanga (35) je pre Zvezde igrao i za Real i Barselonu, Avelino, Baskoniju, Manresu i Albu iz Sekešfehervara.

 

 

Francuski košarkaš Edvin Džekson produžio je ugovor sa Asvelom do juna 2025. godine, saopštio je danas francuski klub. Iskusni 34-godišnji igrač je prošle sezone u Evroligi prosečno postizao 5,3 poena po utakmici. On je član Asvela od 2023. godine, a igrao je za ovaj klub od 2007. do 2014, kao i sezoni 2019/2020. Pored Asvela igrao za Nanter, Rouen, Barselonu, Malagu, Estudijantes, Guangdong, Budućnost i Menorku.

Nemački košarkaški reprezentativac Oskar da Silva potpisao je ugovor sa Bajernom do juna 2027. godine, saopštio je danas klub iz Minhena. Da Silva (25) je prethodne dve sezone igrao za Barselonu. On je prošle sezone u Evroligi za katalonski klub prosečno postizao 5,1 poen i imao je 2,9 skokova po utakmici.