Vesti iz košarke

Real čuva najboljeg trenera Evrope: Ćus Mateo ostaje u Madridu do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 12:53
Ćus Mateo produžio ugovor sa Real Madridom MN Press
Ćus Mateo produžio ugovor sa Real Madridom

Iako je bilo reči da će Real Madrid promeniti trenera nakon neuspešne kampanje u Evroligi, uprava španskog velikana odlučila je da produži saradnju sa Ćusom Mateom.

Kako je saopšteno iz tabora Reala, Mateo, koji je nasledio Pabla Lasa na klupi Madriđana pre dve sezone, dogovorio je nastavak saradnje sa španskim velikanom, a na klupi bivšeg prvaka Evrope ostaće do leta 2026. godine.

Podsetimo, Ćus je bio dugogodišnji pomoćnik u Realu, gde je radio u stručnom štabu Pabla Lasa, da bi četvrti samostalni trenerski angažman dobio 2022. godine. Pre toga radio je kao šef stručnog štaba Saragose, Unikahe i Fuenlabrade, dok je najveći deo karijere proveo u ulozi asistenta.
 

 

 

Sa Real Madridom osvojio je Evroligu u svojoj debitantskoj sezoni na klupi španskog velikana. Uz to, osvojio je i trofej Kupa Kralja, kao i dve titule španskog Superkupa.

Od individualnih priznanja ima titulu najboljeg trenera Evrolige, a do trofeja "Aleksandar Gomeljski", stigao je ove sezone ispred turskog stručnjaka Ergina Atamana, koji je sa Panatinaikosom pokorio Evropu po treći put. (dva puta sa Efesom, jednom sa PAO).