Vesti iz košarke

Tompkins oživeo karijeru na Malom Kalemegdanu: Seli se u Španiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 21:59
Trej Tompkins više neće biti košarkaš Crvene zvezde MN Press
Trej Tompkins više neće biti košarkaš Crvene zvezde

Ljudi su bili sumnjičavi kada je Crvena zvezda objavila da će usred sezone u svoje redove dovesti bivšeg košarkaša Real Madrida, Treja Tompkinsa. Iako je u pitanju bio igrač sa velikim evroligaškim renomeom, u tom trenutku nije video parket skoro godinu dana, i očekivanja su bila krajnje nezavidna. 

Ipak, posle debija u finišu sezone, odnosno finalne serija ABA lige i KLS sa Partizanom, pokazalo se da Tompkins i te kako svojim kvalitetom može da doprinese klubovima na različitim nivoima. 

Stoga je i sebi zaradio transfer nazad u zemlju u kojoj je nastupao sa najvećim uspehom. Svakako da a ovaj put to neće biti "los Blankosi", ali za igrača koji je praktično bio na ivici penzije, Korunja i ACB liga predstavljaju veliki korak. 

 

 

Uskoro bi trebalo očekivati ozvaničenje nekadašnjeg igrača Zenita i Real Madrida na Pirinejima. 

Podsećamo, Trej Tompkins ostaće upamćen kao igrač "kraljevskog kluba" za koji je nastupao sedam sezona sa velikim uspehom. Takođe, 2018. godine okitio se titulom šampiona Evrolige. U Crvenoj zvezdi je došao do trofeja šampionata Jadrana, a takođe može da se pohvali i naslovom prvaka Srbije. 

Nažalost, u Evroligi je Tompkins za crvneo-bele stigao da odigra samo jedan meč na kome je postigao svega tri poena. Prosečno je u karijeri u najelitnijem evropskom takmičenju beležio 9.2 poena za nekih 20 minuta provedenih na parketu.