Vesti iz košarke

Ne igraj na Hrvatsku: Posle pobede nad Slovenijom, došao poraz od Novog Zelanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 18:56
Hrvatski košarkaši čekaće rasplet duela Slovenije i Novog Zelanda Profimedia
Hrvatski košarkaši čekaće rasplet duela Slovenije i Novog Zelanda

Navikli smo prethodnih godina da nikada ne možemo biti sigurni kako će košarkaška reprezentacija Hrvatske odigrati bilo koji meč, a da se tradicija produži, postarao se "komšijski" nacionalni tim u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. 

Naime, posle spektakularne pobede nad Slovenijom rezultatom 108:92 (inače faovoritom za osvajanje turnira u Grčkoj, zajednom sa domaćinima), "vatreni" su šokantno poraženi od Novog Zelanda sa 90:86. 

Ovaj rezultat je znatno zakomplikovao situaciji u tamošnjim kvalifikacijama, tako da će se čekati epilog duela Slovenaca i Novozelanđana, kako bi se moglo odrediti tačno stanje, najverovatnije kroz koš razliku. 

 

 

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Ivica Zubac sa 29 poena uz 16 skokova, Dario Šarić sa 19, Mario Hezonja sa 16, Dario Drežnjak sa 10 poena. Prevagu na tasu Novog Zelanda doneli su Kori Vebster sa 21-im, Šea Ili sa 18, Ajzeja Leafa sa 14, Tomas Vodanovič sa 11 poena.

Ovako izgledaju kvalifikacione grupe za OI na svim mestima u svetu: 

U Španiji se za olimpijsku vizu bore – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami.

U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein.

U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika.

U Letoniji – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora, Brazil i Kamerun. Sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba od 2. do 7. jula.