Vesti iz košarke

Bogavac sa dve trojke slomio Kamerun: Crna Gora slavila, a nije blistala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 17:12
Luka Bogavac kje pogodio dve ključne trojke za Crnu Goru MN Press
Luka Bogavac kje pogodio dve ključne trojke za Crnu Goru

Košarkaši Crne Gore pobedili su Kamerun 70:66 (16:13, 13:19, 20:10, 21:24) u Rigi i ostali su u igri za plasman na Olimpijske igre u Parizu, bar dok svoj meč ne odigraju Brazil i Kamerun. 

Posle poraza od Brazila, košarkaši Crne Gore su uspeli da slome otpor "lavova" iz Kameruna, ali igra koju su prikazali imala je mnogo propusta i oscilacija.

Imali su košarkaši Crne Gore "minus tri" na poluvremenu, u trećoj deonici su dva puta pravili plus 10, ali su dozvoljavali rivalu da im se uvek primakne na četiri poena razlike. Meč je prelomio Luka Bogavac sa dve uzastopne trojke, dok je Peri ubacivanjem dva slobodna bacanja potvrdio trijumf. 

Brazil igra protiv Kameruna i ako slavi tim Aleksandra Petrovića će sa prve pozicije u polufinale, a Crna Gora sa druge. Međutim, ako Kamerun pobedi i to sa manjom razlikom od 15 koševa razlike onda će ispasti Crna Gora.

Najefikasniji u taboru Crne Gore bio je Marko Simnović sa 18 poena (6 sk), Bogavac je dodao 13, Peri 12, a Nikola Vučević i Radončić po 11 koševa. Kod Kameruna Ateba i Bajehe su postiglio po 14 poena.