Vesti iz košarke

Mali Kalemegdan je u transu: Mekintajer zvanično u Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2024 17:26
Mekintajer je svojevremeno ubeležio najveći broj asistencija na meču Evrolige Guliver
Mekintajer je svojevremeno ubeležio najveći broj asistencija na meču Evrolige

Dosta vremena se iščekivala potvrda potpisa Kodija Milera Mekintajera za Crvenu zvezdu. Iako je dogovor odavno objavljen u medijima, navijači su strepili da bi odlaganje ozvaničenja moglo da znači komplikacije u najzvučnijem transferu ovog leta. Ipak se pokazalo da na našim prostorima i završeni poslovi olako mogu otići u nepovrat... 

Sada radost može neometano da traje, s obzirom da je klub sa Malog Kalemegdana objavio kako je bivši košarkaš Baskonije sada novo pojačanje Crvene zvezde. Jedini razlog odlaganja potvrde iz Beograda, bilo je čekanje da crveno-beli uplate dogovoreno obeštećenje od 600 hiljada evra vitorijskoj ekipi, što se danas i dogodilo. 

"Kodi Miler Mekintajer je nastupao za Leuven, Parmu, Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču) napravio ogroman iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj naš tim ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića", piše u saopštenju Crvene zvezde.

 

 

Podsećamo, Kodi Miler Mekintajer je u svojoj karijeri takođe nastupao i za Partizan, što ovaj prelazak čini još interesantnijim u očima domaće javnosti. Prethodne sezone, plejmejker sa bugarskim pasošem je postao tek treći igrač u istoriji Evrolige koji je zabeležio tripl-dabl učinak. Svojevremeno je na utakmici sa Asvelom ubeležio 11 poena, 20 asistencija i 11 skokova, čime je takođe postao rekorder po broju dodavanja na jednom meču. 

Osvežavajuće zvuči i činjenica, kada ispitujemo ovaj dolazak u kontekstu konkurentnosti naših timova, da je Baskonija želela da zadrži svog pleja i naredne takmičarske godine, ali nije mogla da se nosi sa ponudom ekipe koju sa klupe predvodi Janis Sferopulos. 

Evroligu je okončao sa 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka, a bio je među najzaslužnijima što je Baskonija igrala četvrtfinale Evrolige.