Vesti iz košarke

Još tri igrača napustila Crvenu zvezdu: Šampion ABA lige se zahvalio Hangi, Tompkinsu i Smartu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

02.07.2024 13:18
Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart više nisu igrači Crvene zvezde MN Press
Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart više nisu igrači Crvene zvezde

Košarkaški klub Crvena zvezda je objavio na klupskom sajtu da Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart više nisu igrači kluba sa Malog Kalemegdana.

Hanga je dao ubedljivo najveći doprinos aktuelnom šampionu AdmiralBet ABA lige. Iako je propustio plej-of zbog povrede, bio je jedan od ključnih igrača u sistemu Janisa Sferopulosa tokom većeg dela sezone.

Sa druge strane Trej Tompkins i Džavonte Smart su u klub stigli u početkom 2024. godine i nisu ostavili prevelik trag u crveno-belom dresu. Iako je Tompkins imao dobru rolu u finalu regionalnog takmičenja.

 

 

Crvena zvezda je u prethodnoj sezoni osvojila tri trofeja - Kup Radivoja Koraća, AdmiralBet  ABA ligu i Superligu Srbije. Nakon završetka sezone klub su napustili Fredi Gilespi, Majk Tobi, a sada su im se pridruži i Hanga, Tompkins i Smart.

Crveno-beli zato aktivno rade na pojačanjima za narednu sezonu. Ugovore su produžili Miloš Teodosić, Branko Lazić, Džoel Bolomboj, Rokas Giedraitis i Jago Dos Santos, dok su pristigli i novi igrači u vidu Nikole Kalinića, Ajzee Kenana, Uroša Plavšića i Majka Dauma.