Vesti iz košarke

Moneke, ipak, ne dolazi u Partizan: Crno-beli nemaju da plate visoko obeštećenje Baskoniji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 15:55
Čima Moneke ne dolazi u Partizan, već ostaje u Baskoniji naredne sezone MN Press
Čima Moneke ne dolazi u Partizan, već ostaje u Baskoniji naredne sezone

Iako je bio velika želja navijača Partizana, košarkaš Baskonije, Čima Moneke, verovatno neće preći u Humsku ovog leta. Temperamentni i energički Nigerijac, koji je u više navrata hvalio amosteferu koju u Areni prave navijači Partizana, bio je jedna od želja uprave kluba iz Humske ovog leta, ali, od transfera u Beograd, izgleda, ipak neće biti ništa.

Razlog je jednostavan. Baskonija ne želi da se odrekne igrača koji ima ugovor za narednu sezonu, a obeštećenje od 1.5 miliona evra je prosto previše visoko za crno-bele, koji, prema pisanjima medija, na tržištu imaju još nekoliko opcija na poziciji krilnog centra.

"Kodi i Moneke imaju ugovore i za sledeću sezonu. Ali, kao i u svim ugovorima, postoje izlazne klauzule i druge situacije. Volelo bismo da nastavimo saradnju sa njima, nalazimo se u periodu razgovora i pregovora sa njima. To mora da bude nečujni rad, ali smo veoma ambiciozni", reči su Filiksa Fernandeza, generalnog menadžera Baskonije.

Uprava kluba iz Humske, na taj način, može da se okrene drugim rešenjima na tržištu. Već neko vreme pominju se Isak Bonga i Ajzeaja Majk kao potencijalna pojačanja na "četvorci", a pregovori sa njima, već su navodno u poodmakloj fazi.