Vesti iz košarke

Luka Dončić adut za OI: Slovenci izabrali tim za kvalifikacioni turnir

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 13:55
Luka Dončić nije umoran od finala NBA Tanjug/AP Photo
Luka Dončić nije umoran od finala NBA

Košarkaška selekcija Slovenije odigrala je tri kontrolna meča (dva sa Litvanijom i Brazilom) pa je selektor Aleksandar Sekulović odredio konačan spisak od 12 igrača koji će učestvovati na kvalifikacionom turniru u Atini za Olimpijske igre u Parizu od 6. jula.

Luka Dončić će naravno predvoditi tim koji će imati ozbiljan izazov na turniru u Atini da nadmaši sve rivale jer će samo pobednik obezbediti olimpijsku vizu i zaigrati u Grupi A gde su Australija, Kanada i pobednik kvalifikacija u Španiji. 

Slovenci su u Atini u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom. Ukrštaju sa grupom u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Na kraju može biti samo jedan.

 

 

Uz Luku Dončića ekipu čine: Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Džoš Nebo, Gregor Hrovat, Miha Cerkvenik, Luka Ščuka, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Vlatko Čančar i Leon Stergar.

Košarkaši Srbije su kao vicešampioni sveta obezbedili plasman na OI, igraće u Griupi C sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacija iz Portorika. A, od 6. jula za to mesto boriće se Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija (A grupa), odnosno Italija, Portoriko i Bahrein (B grupa).