Vesti iz košarke

Isak Bonga na pragu Partizana: Nemački košarkaš blizu ugovora s crno-belima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2024 10:47
Isak Bonga, nemački košarkaš, "viđen" u renoviranom timu Partizana Guliver/AP Photo/Michael Conroy
Isak Bonga, nemački košarkaš, "viđen" u renoviranom timu Partizana

Iz dana u dan postaje sve jasnije da će košarkaška ekipa Partizana u potpuno drugačijem sastavu dočekati sezonu 2024/25, jer se kao na fabričkoj traci smenjuju odlasci starosedelaca i dolasci novajlija, a jedna od još nepotvrđenih, a navodno vrlo realnih vesti, kaže da će opremu crno-belih uskoro zadužiti Isak Bonga.

Više domaćih i stranih izvora informacija lansiralo je priču o uspelim pregovorima, koji bi trebalo da rezultiraju ugvorom u trajanju od dve godine, što znači da bi srpski klub u svojim redovima imao osvajača titule svetskog prvaka s poslednjeg Mundobasketa, na kom je Nemačka u finalu bila bolja od Srbije.

 

 

Bonga bi došao iz Bajerna, gde je pokrivao pozicije tri i četiri, s 31. odigranim mečom u minuloj Evroligi i prosečnim učinkom od 5,8 poena, 4,2 skoka i 1,2 asistencije po utakmici elitnog takmičenja. 

Bivši NBA igrač  ima 24 godine ivisok je 203 centimetra, a tokom karijere u Sjedinjenim Američkim Državama igrao je za Toronto Reptorse, Vašington Vizardse i Los Anđeles Lejkerse. 

Za sada nema potvrde transfera ni od Partizana i samog igrača, ni od Bajerna, što ne znači da neće već u toku dana biti obelodanjen zvaničan početak saradnje Nemca i sada već redovnog učesnika Evrolige.