Vesti iz košarke

Luka Dončić na ivici tripl-dabla: Brunu ne ide u Partizanu, ali zato u Brazilu "pleše"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2024 23:06
I pored četiri povrede u NBA ligi, ništa ne dotiče Luku Dončića MN Press
I pored četiri povrede u NBA ligi, ništa ne dotiče Luku Dončića

Prilično neizvestan okršaj gledali smo na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, gde su se sukobili Slovenija i Brazil. Na kraju su "zmajčeki" izašli kao pobednici rezultatom 86:80, čime su došli korak bliže konačnom cilju - odlasku u prestonicu Francuske velelepnu sportsku manifestaciju. 

Možemo se samo prisetiti glasina da je Luka Dončić bio blizu propuštanju ovog turnira, kako bismo dobili sliku kako bi izgledali Slovenci da je jedan od najboljih košarkaša sveta otazao svoj nastup. Igrač Dalas Maveriksa je prosto briljirao u okršaji sa Brazilom ubacivši 32 poena uz sedam skokova i sedam asistencija za skoro 32 minuta na parketu. 

 

 

U sastavu njihovog protivnika, najviše se istakao as Partizana, Bruno Kaboklo. Iako je Brazilac imao prilično slab drugi deo njegovor boravka u crno-belom, to ga nije sprečilo da se na reprezentativnoj sceni pokaže kao ponajbolji igrač svoje ekipe sa 19 poena i sedam skokova.

Kada već pominjemo igrače koji u "parnom valjku" ne ispunjavaju očekivanja, ali zato u dresu reprezentacije briljiraju, nemoguće je zanemariti i ostaviti po strani Mateuša Ponitku. Poljak je sa svojim nacionalnim timom došao do ubedljive pobede protiv Novog Zelanda rezultatom  88:59.

Impresivno je kolika je razlika u njegovim nastupima kada mu je na srcu orao, umesto buktinje i zvezde. Inače poenterski neaktivan igrač, večeras je ubacio 29 poena uz šest skokova i šest asistencija i bio ubedljivo najbolji igrač svoje ekipe. Naravno, ne može se Novi Zeland meriti sa Real Madridom, ali samo deo ovakvih partija, mnogo bi značio Partizanu naredne sezone (ukoliko dođe do nastavka saradnje). 

 

 

Što se tiče kvalifikacionih turnira. Raspored grupa je sledeći:

U Letoniji će se za olimpijsku vizu boriti – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora Brazil, Kamerun.

U Španiji će igrati – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami.

U Portoriku – Portoriko, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein.

U Grčkoj – Grčka, Slovenija, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat, Dominikanska Republika.