Vesti iz košarke

Partizan jača krilne pozicije: Zvezda Evrokupa na pragu Humske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2024 21:37
Ajzaja Majk mogao bi da pređe u Partizan ovog leta Guliver/HMBxMedia xHeikoxBecker
Ajzaja Majk mogao bi da pređe u Partizan ovog leta

Posle definitivnog odlaska Alena Smailagića, kome se predviđa nastavak karijere u Litvaniji, uprava Partizana našla je zamenu na njegovoj poziciji, a prema pisanjima "Basket News-a", u pitanju je kanadski košarkaš i član francuskog Burga - Ajzea Majk.

Momak rođen u Torontu 1997. godine, visok je 2.03m, ima 98 kilograma i najbolje se snalazi na poziciji krila. U pitanju je igrač koji je prošle sezone u dresu Burga beležio 13 poena, četiri skoka i gotovo dve asistencije i ukradene lopte po utakmici. A, navodno mu je iz Humske ponuđen ugovor na dve sezone.

Prema "skaunting" izveštajima, Ajzea Majk je tip igrača koji najveći broj poena postiže iz reketa, odakle je šutirao 60 odsto u francuskom prvenstvu, odnosno 66% u Evrokupu. Ima dobar procenat realizacije i za tri poena (35 odsto), dok mu je ugao (40 odsto) najomiljenije mesto sa distance. 

 

 

Tokom karijere ima solidnih 76 odsto sa linije penala. Solidan je skakač u napadu, ima dobru kretnju bez lopte i visok IQ, dok su mu najveće mane - snaga i kontinuitet u šutu. U pitanju je igrač koji mahom postiže poene u seriji, leđna tehnika je takođe nešto na čemu treba da poradi, ali, kada se sve sabere, jedan vrlo dobar igrač i sjajna atleta, koja bi lako trebala da se uklopi u sistem Željka Obradovića.

Prošle sezone nije imao toliko veliku minutažu (23) u Burgu, sa kojima je stigao do finala Evrokupa, gde je na kraju zaustavljen od ekipe Pariza. Ajzaja Majk postigao je devet poena u prvoj utakmici finala, dok je u revanšu, meč završio kao najefikasniji pojedinac sa 16 poena, i to ispred prvog pika sa NBA drafta - Zakarija Risašera.

Na kraju takmičenja uvršten je u idelnu petorku Evrokupa.

Podsećamo, Partizan je do sada doveo Ifea Lundberga (Virtus), Frenka Ntilikinu (Šarlot) i Vanju Marinkovića (Baskonija), dok su navodno pred pragom Humske Isak Bonga, Arijan Lakić, Mario Nakić, Sterling Braun i Tajrik Džouns