Vesti iz košarke

Iznenađenje na spisku Litvanije: Maksvitis izostavio Giedraitisa

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

23.06.2024 22:40
Košarkaš Crvene zvezde nije pozvan na mečeve kvalifikacija za Olimpijske igre. MN Press
Košarkaš Crvene zvezde nije pozvan na mečeve kvalifikacija za Olimpijske igre.

Selektor Litvanije Kazis Maksvitis saopštio je danas konačan spisak od 12 košarkaša na koje će računati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Ono što najviše iznenađuje je izostanak košarkaša Crvene zvezde, Rokasa Giedraitisa. Šuter sa Malog Kalemegdana nema problema sa povredom, tako da je odluka Maksvitisa najverovatnije taktičke prirode. 

Na spisku su: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičijus, Marius Grigonis, Dejvidas Sirvidis, Tomas Dimša, ,Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičikus, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Azulas Tubelis, Domantas Sabonis i Donatas Motejunas.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Litvanije

Selektor Litvanije je konačan spisak saopštio posle pobede 92:86 nad Slovenijom u prijateljskom meču odigranom večeras u Viljnusu. Sa šireg spiska među 12 pored Rokasa Giedraitisa nisu ušli, Motiejus Krivas, Vajdas Kariniauskas i Eimantas Bendžijus. Litvanija će igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Portoriku, od 2. do 6. jula.

Baltička selekcija je u grupi A sa Meksikom i Obalom Slonovače, dok su u grupi B Portoriko, Italija i Bahrein. Po dve prvoplasirane selekcije će u polufinale, a pobednik turnira će na Olimpijske igre.

Ukoliko se plasira na Olimpijske igre, Litvanija će u Parizu igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Srbijom i Južnim Sudanom. Najprestižniji sportski događaj u prestonici Francuske održaće se  od 26. jula do 14 avgusta.