Vesti iz košarke

Nenad Dimitrijević i UNIKS se razišli: Sledeća stanica Milano?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.06.2024 21:40
Nenad Dimitrijević, makedonski košarkaš, napustio je UNIKS. Guliver
Nenad Dimitrijević, makedonski košarkaš, napustio je UNIKS.

Makedonski košarkaš Nenad Dimitrijević napustio je UNIKS posle dve godine, saopštio je danas ruski klub. Kako su saopštili čelnici kazanjskog, 26-godišnji reprezentativac Severne Makedonije je slobodan u izboru nove sredine.

Dimitrijević je u prethodne dve sezone bio najbolji igrač kluba, odigrao je 50 utakmica ukupno u VTB ligi uz prosek od 18,6 poena, 3,6 skokova i 1,2 ukradene lopte za 30 minuta u igri.

Italijanski mediji su preneli da Dimitrijević već ima dogovor sa čelnicima Olimpije i da će postati član kluba iz Milana do kraja nedelje. Iako je od ranije poznato interesovanje "manekena", preokreti u poslednjim trenucima uopšte nisu nešto na šta nismo naviknuti kada je u pitanju Evroliga

Profimedia

Nenad Dimitrijević u dresu UNIKSA

Prošlog leta se Dimitrijević pominjao kao potencijalno pojačanje Partizana, ali više od medijskih spekulacija nije izašlo u javnost. 

U svojoj karijeri, Nenad Dimitrijević je nastupao za Huventud, da bi posle čitavih pet sezona u posrnulom evropskom velikanu, pojačao ekipu povremenog evroligaša Valenisije. Iako je imao prilično solidnu rolu među "slepim miševima", klub iz grada na španskoj obali je odlučio da ga pošalje na pozajmicu u Rusiju, gde će potom postati jedan od najboljih igrača i standardni prvotimac. 

Izgleda da je posle kaljenja na hladnom istoku, došlo vreme da se makedonski košarkaš ponovo oproba u eliti Starog kontinenta.