Vesti iz košarke

Fenomenalni Mirotić doneo titulu Armaniju: Virtus bez šansi protiv "manekena" u Milanu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 22:32
Nikola Mirotić je bio najbolji pojedinac na četvrtoj utakmici finala italijanskog prvenstva Profimedia
Nikola Mirotić je bio najbolji pojedinac na četvrtoj utakmici finala italijanskog prvenstva

Košarkaši Armanija su savladali Virtus 85:73 (22:23, 24:13, 20:14, 19:23) i tako osvojili itulu u košarkaškoj Seriji A. Ovo je bio 31. trofej nacionalnog prvenstva za klub iz Milana.

Najefikasniji u redovima "manekena" bio je Nikola Mirotić sa 30 poena i 12 skokova, a podršku su mu pružili Nikolo Meli sa 12 poena i Ševon Šilds sa 10. Sa druge strane se istakao Isaia Kordinije sa 21 poeno, dok su ga pratili Ife Lundberg i Akile Polonara sa  po 12.

Gosti su otvorili utakmicu nešto bolje, ali je ekipa Etorea Mesine nakon toga zategla odbranu i napravila seriju 15:2. Virtus je čak četiri minuta bio bez poena, dok Kordinije to nije prekinuo trojkom uz faul. Tim iz Bolonje je takođe serijom zatvorio prvu deonicu i tako nakon 10 minuta igre imao poen prednosti (23:22).

Problemi u napadu su se nastavili i u drugom periodu za izabranike Luke Bankija. Armani je to iskoristio i prešao u vođstvo i nakon toga samo uvećavao prednost. Fenomenalni Mirotić je predvodio domaćina sa čak 18 poena u prvom delu igre, a "manekeni" su na pauzu otišli sa dvocifrenim vođstvom (44:34).

 

 

Ponovo je Virtus prošao kroz "sušu" poena, te gotovo čitava četiri minuta nisu postigli koš u trećoj četvrtini. Armani je to iskoristio i vezanim poenima otišao na +20. Mučili su se gosti iz Bolonje sve vreme, a domaćin je održavao veliku prednost i sa 16 poena viška ušao u završnih 10 minuta.

Virtus je nešto bolje ušao u poslednji period igre i uspeo da priđe na jednocifren zaostatak(-9) na pet i po minuta do kraja. Ipak, sve je to brzo poništeno vezanim poenima domaćina. Činilo se da će bez drame Armani privesti meč kraju, ali su brzopleti napadi i izgubljene lopte ponovo omogućile protivniku da priđe na devet poena zaostatka. Ipak, mirna ruka Mirotića i Šildsa je donela 31. titulu prvaka Italije u vitrine kluba iz Milana.