Vesti iz košarke

Partizan sprema novi ugovor Smailagiću: Pregovori već u toku?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 18:06
Alen Smailagić u prodoru pored Miloša Teodosića MN Press
Alen Smailagić u prodoru pored Miloša Teodosića

Posle neslavne sezone Partizana u kojoj nije osvojen nijedan trofej, uprava kluba iz Humske počela je da gradi roster za narednu takmičarsku godinu, a prema nezvaničnim informacijama "Mocart sporta", prvi igrač sa kojim bi trebalo da se produži saradnja biće Alen Smailagić.

Krilni centar crno-belih stigao je u Humsku pre tri sezone, isto kada i Željko Obradović i prema svemu sudeći, postoji velika verovatnoća da će ostati pod komandom najtrofejnijeg trenera Evrope i u godinama koje dolaze.

Kako se navodi, Smailagić je tip igrača koji bi svojom energijom mogao da bude od velike važnosti Obradovićem timu i naredne sezone, pa se uveliko radi na pronalasku zajedničkog jezika i nastavka saradnje. A, prema prvim procenama, deluje da sve ide u tom smeru.
 

MN Press

 

Smailagić, inače, nije pružao najbolje partije ove sezone. Bar što se statističkih parametara tiče... Brojne povrede i niz pehova sa zdravljem uticali su na to da momak iz Koteža bude u drugom planu ove sezone, ali je uprkos tome, zavredneo novi ugovor, budući da mu je stari istekao ovog leta.

Pored njega, ugovori su istekli Pi Džej Doužeru i Frenku Kaminskom, koji se definitivno neće vraćati u Beograd, dok se još uvek čeka razrešenje statusa Danila Anđušića, Uroša Trifunovića, Džejlina Smita, Džejmsa Nanelija.

Sa druge strane, ugovore za narednu sezonu imaju: Kevin Panter, Zek LedejAleksa AvramovićBalša Koprivica, Bruno Kaboklo, Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz, s tim što je plejmejker na izlazim vratima Humske zbog potencijalnog transfera u CSKA iz Moskve.