Vesti iz košarke

Pešić objavio spisak: Na listi se nalazi i Nikola Jokić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 16:08
Svetislav Pešić objavio je spisak reprezentativaca Srbije, na kojem se nalazi i Nikola Jokić. MN Press
Svetislav Pešić objavio je spisak reprezentativaca Srbije, na kojem se nalazi i Nikola Jokić.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić objavio je spisak od 16 igrača, a na ovoj listi nalazi se i najbolji domaći košarkaš Nikola Jokić.

NBA zvezde još predstavljaju Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović i Nikola Jović. Što se evropski imena tiče, Vladimir Lučić, koji se konačno oporavio od povrede šake je takođe među pozvanima, dok je blago iznenađenje Ognjen Jaramaz, koji nije imao najsjajniju sezonu u Partizanu i predstoji mu potraga za novim klubom. 

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić

Jedno od imena koja nisu pronašla svoje mesto je Stefan Jović. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je imao dobru sezonu u Valensiji, sa kojom se do poslednjeg kola borio za plej-of Evrolige, ali izgleda da ga nap selektor nije imao u planovima. Pored Jovića, jedini igrač iz manile koji nedostaje je Boriša Simanić. 

Među prvopozivanima je Uroš Plavišić, košarkaš koji je posle dobre sezone u Megi dobio priliku da se okuša na Malom Kalemegdanu, potencijalno u najjačem evropskom takmičenju, ukoliko crveno-beli osiguraju pozivnicu od Evrolige.

Ovo je celokupan spisak selektora Svetislava Pešića: Vasilije Micić (Šarlot Hornets), Aleksej Pokuševski (Šarlot Hornets), Bogdan Bogdanović (Atlanta Hoks), Nikola Jović (Majami Hit), Nikola Jokić (Denver Nagets), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Marko Gudurić (Fenerbahče), Vanja Marinković (nema klub), Ognjen Dobrić (Virtus Bolonja), Filip Petrušev (Olimpijakos), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Dušan Ristić (San Pablo Burgos), Aleksa Avramović (Partizan Mozzart Bet), Ognjen Jaramaz (Partizan Mozzart Bet), Dejan Davidovac (Crvena zvezda) i Uroš Plavšić (Crvena zvezda).

Početak okupljanja reprezentacije je 24. juna, dok će fakultativni treninzi početi nekoliko dana ranije. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Uvodni zvanični prijateljski meč Srbija će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu.

Iza toga sledi selidba u Abu Dabi, gde će se Orlovi sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije. Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u "Beogradskoj areni". Put Lila, Srbija kreće 24. jula.