Vesti iz košarke

Ponitka dobija pomoć u reprezentaciji: Poljaci u kvalifikacijama za OI jači i za jedno NBA ime

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 21:32
Mateuš Ponitka, košarkaš Partizana MN Press
Mateuš Ponitka, košarkaš Partizana

Poljski nacionalni tim objavio je spisak od 17 košarkaša koji konkurišu za nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Poljake će predvoditi igrač San Antonio Sparsa, Džeremi Sočan, a pratiće ga Mateuš Ponitka iz Partizana i Aleksander Balcerovski, centar Panatinaikosa.

Dugogodišnji naturalizovani plejmejker Ej Džej Sloter takođe je na spisku, iako se činilo da bi mesto naturalizovanog stranca mogao da mu preotme Kajl Gaj, koji je bio u pregovorima sa poljskim savezom, ali do dogovora očigledno nije došlo.

Takođe, Brendin Podziemski, košarkaš Golden Stejta koji vuče Poljske korene nije na spisku uprkos ranijim informacijama da bi mogao da se nađe na spisku putnika za Valensiju, gde će Poljska igrati sa Finskom i Bahamima u grupi B, dok su u grupi A domaćin Španija, Liban i Angola.

 

 

Ceo roster Poljske: Aleksander Balcerovski, Adrijan Bogucki, Aleksander Džieva, Jakub Garbač, Danijel Golebiovski, Andrej Mazurčak, Mikal Mazurčak, Igor Miličić, Jakub Niziol, Andrej Pluta, Mateuš Ponitka, Ej Džej Sloter, Džeremi Sočan, Mikas Sokolovski, Mikolaj Vitlinski, Jaroslav Ziskovski, Pržemislav Zolnierevič.