Vesti iz košarke

Efes nemoćan na svom terenu: Fenerbahče pobedom otvorio finalnu seriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 21:47
Šarunas Jasikevičijus, trener Fenerbahčea Fenerbahce
Šarunas Jasikevičijus, trener Fenerbahčea

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Anadolu Efes na gostujućem terenu rezultatom 85:74 (20:16, 23:15, 29:22, 14:20) i tako takozvanim brejkom otvorili finalnu seriju turskog prvenstva. Tim Šarunasa Jasikevičijusa je prilično bio ubedljiv, što rezultat ne pokazuje toliko.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Najdžel Hejz-Dejvis. Igrač koji je ove sezone oborio rekord po broju poena na evroligaškoj utakmici, a i danas je bio prilično raspoložen, s obzirom da je ovaj put brojao do 28 (4/8 za dva, 4/6 za tri, 8/9 sa slobodnih bacanja). Najveću pomoć je dobio od Dajšona Pjera, koji je ubacio 16 koševa. 

MN Press

Najdžel Hejs Dejvis, košarkaš Fenerbahčea

Što se Efesa tiče, najaktivniji je bio Erdžan Osmani, koji je ubacio 18 poena (3/3 za dva, 3/6 za tri, 3/3 sa slobodnih bacanja). Par njegovih trojki nagovestilo je da bi Mijatovićeva ekipa mogla konačno da uhvati priključak, ali bi svaki put napad zakazao kada je bilo najbitnije. Pored turskog košarkaša, istakao se i Den Oturu sa 16 poena, dok se za Šejna Larkina može reći da je podbacio, s obzirom da je ubacio isti broj poena, ali sa veoma slabom efikasnošću (6/14).

Naredna utakmica će se ponovo igrati pred Efesovim navijačima za dva dana, a potom se serija seli u "Ulker" arenu. Sudeći prema igri ekipe Šarunasa Jasikevičijusa na ovom meču, deluje da bi čitavo finale moglo da se okonča u tri utakmice, naravno, ukoliko dvostruki šampion Evrolige ne podigne ritam...