Vesti iz košarke

Prvo veliko finale, i odmah na "vladarku" Rolan Garosa: Jasmin Paolini savladala Andrejevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 19:12
Italijanska teniserka, Jasmin Paolini, plasirala se u finale Rolan Garosa. Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Italijanska teniserka, Jasmin Paolini, plasirala se u finale Rolan Garosa.

Italijanska teniserka Jasmin Paolini plasirala se u finale Rolan Garosa, pošto je savladala mladu Ruskinju Miru Andrejevu rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 6:2). Ona je postala prva Italijanka u gren slem finalu posle Flavije Penete i Roberte Vinči 2015. godine.

Ovo je inače najbolji plasman italijanske teniserke na bilo kom Grend Slem turniru. Najdalje što je do sada stizala bilo je četvrto kolo, i to ove godine na Australijan openu. U svojoj karijeri ima samo jednu titulu na turniru serije 1000, takođe ove godine sa takmičenja u Dubaiju.

 

 

Za titulu će se boriti protiv svetske broj jedan Poljakinje Ige Švjontek, koja je u prvom polufinalu pobedila Amerikanku Koko Gof sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

 Poljskoj teniserki će ovo biti treći nastup u finalu Rolan Garosa, a zanimljivo je što do sada, kada god bi se našla u odlučujućem meču, svaki put je pobeđivala. Švjontek ima tri titule sa Grend Slema u prestonici Francuske, a sada će i braniti prošlogodišnju titulu.

Pre toga osvajala je turnir 2022. i 2020. godine. Nema potrebe naglašavati da je Poljakinja apsolutna favoritkinja, te da bi sve sem pobede bez prevelike muke, bilo veoma velike iznenađenje. 

Finale Rolan Garosa biće odigrano u subotu od 15 časova.