Vesti iz košarke

Kodi Miler-Mekintajer na pragu Crvene zvezde? Pobednik burne finalne serije KLS u priči sa asom Baskonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 08:24
Kodi Miler Mekintqjer, košarkaš Baskonije, blizu transfera u Crvenu zvezdu Guliver
Kodi Miler Mekintqjer, košarkaš Baskonije, blizu transfera u Crvenu zvezdu

Dok srpska košarkaška javnost čeka formalnu potvrdu službene pobede košarkaša Crvene zvezde u borbi za titulu prvaka Srbije sa Partizanom, dan posle tužno skandaloznog drugog ovosezonskog "večitog derbija" u KLS, sa više prekida, prvo povlačenjem crveno-belih a onda i crno-belih sa parketa, uz burna saopštenja sa Malog Kalemegdana i iz Humske u "trećem poluvremenu", stiže bombastična vest o dolasku Kodija Miler-Mekintajera u Crvenu zvezdu. 

Lansirao ju je spcijalizovani sajt "Basket vesti, čija saznanja kažu da je američki košarkaš na pragu ugovora sa osvajačem poslednje AdmiralBet ABA lige u trajanju od dve godine. Isti izvor podseća i da je pomenuta zvezda minule Evrolige i dalje pod ugovorom sa Baskonijom, što implicira da bi naš klub morao da izdvoji lepu svotu novca za njegovo obeštećenje, osim ukoliko sam igrač ne raskine saradnju sa španskim klubom na drugačiji način. 

 

 

Miler-Mekintajer je u sezoni 2020/2021. već igrao košarku u Srbiji, ali tada u dresu Partizana, u vreme kada su ga predvodili Vlado Šćepanović i Sašo Filipovski. Tom prilikom nije ostvario zapaženu ulogu, ali je u međuvremenu "eksplodirao".

Ušao je između ostalog u istoriju EL, tako što je u minulom kizdanju elitnog takmičenja postao tek treći košarkaš koji je zabeležio tripl-dabl u Evroligi. Bilo je to u susretu sa Asvelom protiv koga je skupio po 11 poena i skokova, te 20 asistencija što je novi rekord takmičenja. Podsetimo, njemu je ovo bila prva godina u evropskoj košarkaškoj eliti.

Evroligu je okončao sa 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka, a bio je među najzaslužnijima što je Baskonija igrala četvrtfinale Evrolige. U tom meču sa Real Madridom imao je prosek od 14,7 poena, osam završnih dodavanja i 5,7 asistencija. Ostao je na samo tri asistencije od rekorda Nika Kalatesa po broju podeljenih dodavanja u jednoj sezoni.