Vesti iz košarke

Slovenija trlja ruke: Luka Dončić na spisku selektora u kvalifikacijama za OI

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 18:25
Košarkaš Dalasa, Luka Dončić, nalazi se na spisku reprezentacije Slovenije Twitter/Košarkarska zveza SIovenije
Košarkaš Dalasa, Luka Dončić, nalazi se na spisku reprezentacije Slovenije

Košarkaška reprezentacija Slovenije objavila je spisak igrača na koje će se računati u predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ono što raduje sve koji prate tamošnju reprezentaciju, jeste činjenica da se na listi nalazi i ime Luke Dončića. 

Najbolji igrač Dalas Maveriksa, i jedan od najboljih na svetu, trenutno se nalazi u borbi za NBA prsten protiv Boston Seltiksa. Finalna serija najjače lige planete počinje sedmog juna, a ukoliko ode u sedam utakmice (što uopšte nije nemoguć ishod), Luka bi svoje obaveze završio 24. istog meseca. 

Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Luka Dončić, košarkaš Dalas Maveriksa

To znači da bi imao samo osam dana pauze, do meča sa Hrvatskom u Grčkoj, tako da će od ishoda finala u mnogome zavisiti da li će Slovenac pomoći svom nacionalnom timu da se nađe u Parizu ovog leta. 

Na spisku se nalazi 16 igrača među kojima su proverene snage kao što su i Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Aleksej Nikolić i mnogi drugi.U tim se vraća i Vlatko Čančar posle teže povrede, a zanimljivo je da se na spisku nalazi i Majk Tobi iako je bilo spekulacija da se on neće naći među kandidatima za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Slovenija će nastupiti u grupi sa Novim Zelandom i Hrvatskom, a prve dve ekipe prećiće u eliminacionu fazu. 

Kompletan spisak: Luka Dončić, Jaka Blažič, Miha Cerkvenik, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić, Tibor Mirtic, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka, Edo Murić, Jan Špan, Majk Tobi.

 

Standings provided by Sofascore