Vesti iz košarke

Ništa od brejka u Moskvi: CSKA ponovo bacila šampiona na kolena i došla na pobedu od titule

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 21:22
Trener CSKA iz Moskve Andreas Pistiolis tokom finalne serije VTB lige sa Uniksom. Guliver/StefanosxKyriazis
Trener CSKA iz Moskve Andreas Pistiolis tokom finalne serije VTB lige sa Uniksom.

Košarkaši CSKA iz Moskve, nalaze se na prag od osvajanje VTB lige, pošto su danas na svom terenu savladali aktuelne šampione Uniks iz Kazanja i poveli sa 3:0 u finalnoj seriji tamošnjeg šampionata - 80:72 (13:17, 20:15, 21:19, 26:21).

Listu strelaca moskovskog tima predvodio je Trimbl sa 26 poena, Ver je sa klupe dodao 15, dok je Mbaje takođe bio dvocifren sa 11. Što se Uniksa tiče, najefikasniji bio je Dimitrijević sa 19, Rejnolds je dodao 14, dok su Najt i BElenitski postigli 13, odnosno 11 poena.

CSKA je tako došla do ogromne prednosti u finalnoj seriji i priliku da okonča istu za povratak na regionalni tron imaće 2. juna pred svojim navijačima. Ova utakmica na programu je u 13.00 čas, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Uniks je inače ušao u plej-of VTB lige sa prednošću domaćeg terena, pošto je regularni deo sezone završio na prvom mestu (26-10) sa pobedom više od današnjeg rivala.

 

 

CSKA je, ipak, uprkos tome, odigrala dosta dobro na gostujućem terenu u prve dve utakmice serije. Prvi brejk napravila je u neizvesnoj završnici (96:95), dok je drugi došao posle još boljeg izdanja Moskovljana (94:83). 

Uniks je zbog toga bio pod imperativom pobede večeras u prestonici Rusije, ali nije uspeo da vrati brejk i produži seriju.

Nakon poprilično izjednačene utakmice, CSKA je odlučila meč, a verovatno i pitanje novog prvaka, sredinom odlučujuće deonice, nizom trojki Trimbla i Vera, kada je režirala 11:2 seriju.

Na dva minuta do kraja CSKA je stekla dvocifrenu prednost (75:63), Uniks je pokušao da napravi čudo u penal završnici, ali nije bilo dovoljno vremena za preokret.
 

 

Cup tree provided by Sofascore