Vesti iz košarke

Prvi "večiti derbi" finalne serije KLS zakazan za ponedeljak, eventualna majstorica u subotu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 13:40
košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju za titulu prvaka Srbije MN Press
košarkaši Crvene zvezde i Partizana igraju za titulu prvaka Srbije

Još malo pa dolazi kraj košarkaške sezone u našoj zemlji, a on će doći nakon očekivane finalne serije duela Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana. Crveno-beli su posle dva meča u polufinalu eliminisali FMP, dok je njihov večiti rival tek u majstorici preskočio Megu. Sada znamo i kada će se večiti rivali sastati. 

Prvi meč finala Superlige zakazan je za ponedeljak 3. jun, od 20 časova, kada će domaćin biti Crvena zvezda u dvorani "Aleksandar Nikolić". Druga utakmica je na programu u sredu u istom terminu, a igraće se u "Beogradskoj areni", gde svoje utakmice organizuje Partizan. Ukoliko bude potrebe za majstoricom ona će se odigrati u subotu od 20.30 u već pomenutom bivšem "Pioniru". 

Crvena zvezda i Partizan su već ove sezone odigrali finale Kupa Radivoja Koraća u kome je crveno-beli tim pobedio 85:79, a u finalu ABA lige je ekipa Janisa Sferopulosabila bolja u tri meča. Dva beogradska učesnika poslednje dve Evrolige će se sastati u finalu domaćeg takmičenja prvi put od 2019. godine.