Vesti iz košarke

Velika tragedija: Nekadašnji igrač Partizana, Dru Gordon, poginuo u nesreći

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

31.05.2024 08:54
Bivši as crno-belih, Dru Gordon, napustio nas je u 34. godini života. MN Press
Bivši as crno-belih, Dru Gordon, napustio nas je u 34. godini života.

Bivši NBA napadač i nekadašnji košarkaš Partizana pod vođstvom Duška Vujoševića,  Dru Gordon (33), poginuo je juče u nesreći u Portlandu, potvrdio je njegov agent.

Gordon je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Portlandu u Oregonu, rekao je njegov agent Kelvin Endrjuz za ESPN. Gordon je stariji brat Erona Gordona, košarkaša Denver Nagetsa koji igra zajedno sa Nikolom Jokićem.

Dru Gordon je rođen u San Hozeu u Kaliforniji, a igrao je za košarkaške klubove u Srbiji, Sardiniji, Turskoj, Francuskoj, Litvaniji, Poljskoj, Ukrajini i tri različita tima u Rusiji.

MN Press

Endru Gordon, nekadašnji košarkaš Partizana

Gordon je nastupao u Partizanu od sezone 2012/13, i nalazio se u jednoj od omiljenih ekipa crno-belih po komandom Duška Vujoševića. Tu su bili Vladimir Lučić, Leo Vesterman, Bogdan Bogdanović i ostali. U martu 2013. godine napustio je klub, a deset godina kasnije je i okončao karijeru.  

Igrao je za brojne klubove, Dinamo Sasari, potom nakratko i za Filadelfiju. Igrao je u još nekoliko klubova iz Poljske, Litvanije i Rusije, poput Banvita, Šalona, Zenita, Zjelene Gore, Kubana...