Vesti iz košarke

Košarkašice Mege preko Crvene zvezde do istorijske titule u Srbiji: Žene "osvetile" klupske kolege

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 22:14
košarkašice Mege proslavljaju prvu titulu prvaka Srbije MN Press
košarkašice Mege proslavljaju prvu titulu prvaka Srbije

Košarkašice Mege nove su šampionke države, pošto su večeras zabeležile i treću odlučujuću pobedu nad Crvenom zvezdom u finalnoj seriji plej-ofa Prve ženske košarkaške lige Srbije - 80:72. 

Igračice beogradskog tima ubedljivo su dobile prva dva duela sa crveno-belima, da bi u ključnom meču posle tri četvrtine slomile otpor rivalki i, pod vođstvom trenera Milana Vidosavljevića, zaslužile mesto u istoriji kluba. 

 

MN Press

Jovana Popović, MVP finala

U zadnjih 40 minuta bitke sa Zvezdom najviše je pokazala Nevena Rosić, sa 28 poena, dok je Jovana Popović dodala 17. Njih dve su nagrađene i individualnim priznanjima, prva kao najbolji strelac, a druga kao najkorsnija igračica finala. 

U ekipi Crvene zvezde su u ovoj utakmici najbolje bile Naumčev sa 16 poena, Rojster je bila jednako efikasna, plus je upisala 10, dok ih je podržala Bojović s 11 poena u pokušaju da se uhvate za slamku spasa i produže seriju. 

Mega je do sada osvajala samo pehare u Kupu Milana Cige Vasojevića, 2021. i 2024. godine. Ovom prilikom  su otišle korak dalje, ali i "osvetile" muške kolege, jer su oni baš od Crvene zvezde poraženi u polufinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige. 

 

MN Press

Nevena Rosić, najbolji strelac finala