Vesti iz košarke

Pariz je šampion Evrokupa: Ti Džej Šorts vodio francuski klub do plasmana u Evroligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2024 21:37
Trener Pariza, Tomas Isalo Guliver/Kevin Domas Panoramic
Trener Pariza, Tomas Isalo

Košarkaši Pariza su šampioni Evrokupa! Oni su u drugom meču finala savladali Burg 89:81 (22:26, 21:20, 21:17, 25:18). To bi ujedno značilo da će u narednoj sezoni prestonica Francuske imati učesnika Evrolige

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ti Džej Šorts sa 22 poena, dok su mu podršku pružili Mikael Jantunen sa 15 i Nadir Hifi sa 14. Sa druge strane se istakao Ajzeja Majk sa 16 poena, a partili su ga Džordan Morgan sa 14 i Bodijan Masa sa 12.

Domaćin je znatno bolje otvorio utakmicu i nakon pet minuta igre imao prednost 16:9. Usledila je serija gostiju, ali je Burg odbio taj nalet i otišao na +4 na kraju prve četvrtine. U drugom periodu je ponovo domaćin stekao nešto osetnije vođstvo, ali se Pariz do odlaska na pauzu vrati u potpunosti u meč.

Izuzetno neizvesna utakmica viđena je i u drugom delu igre. Parižani su uspeli da stignu do preokreta i pred kraj treće četvrtine odu na +6, ali je domaćin uspeo da priđe na poen zaostatka na ulazu u završnih 10 minuta. Iako je Pariz u nekoliko navrata išao na dva ili tri poseda prednosti, Burg se nije lako predavao i do samog kraja bio u igri. Međutim odlučujuća dva minuta su u potpunosti pripali gostima koji su na 56 sekundi do kraja stigli do najvećeg vođstva na meču (+11), a zatim i stigli do trijumfa.