Vesti iz košarke

Janis Sferopulos: Partizan i Zvezda zaslužuju stalne ugovore u Evroligi, pune su dvorane!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 17:36
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da bi oba srpska kluba trebalo da dobiju stalne ugovore u Evroligi. Grčki stručnjak dao je intervju za "Eurohoops", gde je govorio o ciljevima kluba sa Malog Kalemegdana ove sezone, kao i o narednim rivalima u Evroligi, a izdvojio je i koju reč o Partizanu.

"Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou", rekao je Sferopulos za "Eurohoops".

Ciljevi Zvezde nisu mali...

"Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo", dodao je Grk.
 

 

 

Klub sa Malog Kalemegdana zauzima 14. mesto u Evroligi sa učinkom 5-9, a naredne nedelje odmeriće snage protiv Real Madrida i Makabija.

"Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagodjavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone", rekao je Sferopulos.