Vesti iz košarke

Nikola Peković je bivši, Jelena Dubljević nova predsednica KSCG

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 14:03
Bivši košarkaš i predsednik Partizana Nikola Peković MN Press
Bivši košarkaš i predsednik Partizana Nikola Peković

Legendarna crnogorska košarkašica Jelena Dubljević izabrana je danas za novu predsednicu Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG), na čijem je mestu nasledila bivšeg igrača Partizana Nikolu Pekovića.

Jelena Dubljević je na vanrednoj Izbornoj skupštini pobedila Nikolu Pekovića, pošto je dobila 42 glasa delegata, dok je, sada već bivši predsednik, dobio 38. Ovo je, inače, prvi put otkako je Crna Gora posala nezavisna država, da su na izborima sa predsednika Saveza učestvovala makar dva kandidata, a samim tim i prvi put da novi predsednik nije dobio jednoglasnu podršku. Pre Jelene Dubljević i Nikole Pekovića, predsednici Saveza bili su Veselin Barović (dva puta), Milo Đukanović i Igor Lukšić.

Jelena Dubljević je inače bivša košarkašica i jedina iz Crne Gore koja je osvojila prsten u WNBA ligi. Sa 12 godina počela je karijeru u rodnom Nikšiću, da bi već sa 15 igrala u evroligaškoj postavi Budućnosti. Tokom karijere igrala je u Španiji, Francuskoj, Češkoj, Rusiji, Turskoj, Kini i SAD, a prošle sezone izgubila je finale Evrolige sa turskim Mersingom, od koga je Fenerbahče Marine Maljković bio bolji sa čak 39 razlike.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore ima dve medalje. Srebro na Svetskom prvenstvu u Tunisu za igračice do 19. godina i evropsko zlato iz Turske na prvenstvu za igračice do 16. godina.