Nikola Jokić

Posle Obame i Džo Bajden čestitao titulu Nikoli Jokiću: Aktuelni predsednik SAD, kao njegov prethodnik, oduševljen Srbinom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2023 21:30
Posle Obame i Džo Bajden čestitao titulu Nikoli Jokiću: Aktuelni predsednik SAD, kao njegov prethodnik, oduševljen Srbinom Tanjug/AP Photo

Prva titula NBA šampiona košarkaša Denvera od osnivanja kluba iz Kolorada zadivila je ljubitelje igre pod obručima, pre svega u Sjedinjenim Američkim Državama i Srbiji, odakle je zvanično najkorisniji igrač plej-ofa i finalne serije Nikola Jokić, pa se nikako ne stišavaju čestitke na obe adrese. Jednu je poslao i predsednik SAD, Džo Bajden.

Jedan od njegovih prethodnika, Barak Obama, prvi je to uradio sa svog Tviter naloga, da bi njegovu impresioniranost MVP-em iz Sombora podellio i aktuelni prvi čovek najuticajnije države sveta Džo Bajden. 

"Čestitam MVP Nikoli Jokiću, treneru Melounu i celom timu Nagetsa na donošenju njihove prve titule šampiona NBA u njihov grad", napisao je Bajden na svom Tviter nalogu. 

Očigledno upućen u specifičnu težinu Denverovog šampionskog prstenja, jer su se Nagetsi prvi put u 47 godina dugoj istoriji popeli na NBA tron. Kao i zasluge 28-godišnjeg Somborca, čiji je prosek u finalnim mečevima sa Majamijem bio 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 asistencije.

Verovatno mu nije promakla ni informacija da je reprezentativac Srbije tek četvrti Evropljanin proglašen za MVP-ja finala, posle Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Grka Janisa Antetokumpa. Kao i da su ga njegovih ukupnih 600 poena, 269 skokova i 190 asistencije na 20 plej-of mečeva učinili prvim pobednikom u sve tri kategorije.