Nikola Jokić

Nikola Jokić najavio novu NBA titulu: Osvojili smo prsten kada sam poslednji put igrao za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 09:50
Nikola Jokić i Boston Seltiksi AP Photo/Martin Dokoupil
Nikola Jokić i Boston Seltiksi

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Denver Nagetse (107:103) u prvoj od dve prijateljske utakmice koje će odigrati u Abu Dabiju (druga na programu u nedelju od 16.00 na Areni 1 Premium), a posle meča sa aktuelnim prvakom NBA lige, utiske na konferenciji za medije sumirao je centar franšize iz Kolorada - Nikola Jokić.

Srpski as imao je zanimljiva pitanja na konferenciiji za štampu. 

Upitan je da li mu je igranje za nacionalni tim ovog leta pomoglo da spreman uđe u predsezonu. Osvrnuo se učinak novajlija Rasela Vestbruka i Darija Šarića, koji su se, izgleda, lepo uklopili u tim. Dao je potom komentar o fudbalskim zvezdama koje su se našli sinoć na tribinama dvorane u Abu Dabiju, a prokomentarisao je spekulacije o potencijalnom dolasku NBA lige u Srbiju ili Sloveniju.

Prvo je govorio o reprezentaciji i o tome kako mu je igranje na Ol u Parizu pomoglo da spreman uđe u novu sezonu, koja počinje 22. oktobra.

"Poslednji put kad sam igrao za reprezentaciju, osvojili smo šampionat, pa možda to nešto znači, a možda i ne, ko zna. Većina igrača kaže da im turnir, ili Olimpijske igre, tokom leta pomaže da ostanu u formi, ili možda da postanu bolji. Ne znam da li je to zaista slučaj, ali svakako sam se sjajno proveo i mislim da sam se unapredio igrajući za reprezentaciju. Ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu ili košarku", rekao je Nikola.

Srpski as upisao je prve minute na parketu posle dva meseca pauze.

"Pa, nisam igrao 2-3 meseca zaredom, neki nisu igrali duže, sada sam u dobroj formi, pa se osećam sjajno na terenu, i nadam se da će biti sve bolje i bolje. Vestbruk je radio to što uvek radi, dok Dario daje sigurnost. Neće da 'izdivlja', da uzme loš šut, uvek će da odigra košarkaški. Ras s druge strane donosi brzinu, zanimljiva kombinacija."
 

Profimedia

 

 

Tokom jučerašnjeg dana pojavile su se informacije u medijima da je komesar NBA lige Adam Silver rekao da su ga Jokić i Luka Dončić pitali da se ovakav prijateljski turnir ubuduće održi u njihovim matičnim državama, ali je srpski as to demantovao.

Dobio je Jokić potom i pitanje u vezi sa Raselom Vestbrukom.

"Mislim da mora da bude ono što jeste. Tako će najviše uticati na igru. Možda mi treba... Mislim, verovatno obe strane treba malo da se prilagode samo da nauče kako da igraju zajedno. Naravno, druga postava nikada nije igrala utakmicu ili minute pre ove, prave utakmice. Tako da će biti potrebno vremena, ali mislim da može da utiče na igru i da je voljan da asistira. Može da prolazi pored igrača i... Mislim da je danas zaista dobro šutirao. Mislim da nam može pomoći".

Na kraju je govorio i Tijeriju Anriju, Ronaldinju i ostalim zvezdama koje su sinoć bile u Abu Dabiju.

"Ne, nikada ih nisam ranije upoznao, ali su stvarno legende bile u zgradi i bio sam stvarno srećan što igram pred njima i što sam ih video, jer je to... Mislim, za mene, i pričao sam sa Vlatkom i Darijom, jer smo ih malo pratili kad smo bili mlađi. Kada sam ih pratio, ti momci su stvarno, stvarno bili neverovatni i stvarno su legende i srećan sam što sam ih video na jednom mestu. Tjeri mi je bio omiljeni igrač, ali dok je bio u Arsenalu. Kada je bio u Arsenalu, stvarno sam ga voleo. Bio je jako brz. Tako da je bio zaista dobar igrač", zaključio je Jokić.