Nikola Jokić

Skroman prelazni rok Nagetsa ne plaši Portera: Energija i glad za novim prstenom su tu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.10.2024 19:28
Majkl Porter Džunior Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Majkl Porter Džunior

Tri nedelje pred početak nove NBA sezone, na pripremnom turniru u Abu Dabiju košarkaši Denvera i Bostona testiraće svoju formu i odigrati dve prijateljske utakmice. Najpre u petak (18.00), a onda i u nedelju (16.00), pa je uoči ovih duela na konferenciji za medije govorio košarkaš franšize iz Kolorada i saigrač našeg Nikole Jokića, Majkl Porter Džunior.

Ekipa Denvera jutros je već odradila prvi trening u Abu Dabiju, a luksuzan i drugi po veličini grad u UAE ostavio je poseban utisak na Portera.

"Čoveče, predivan je grad... Znaš, smešteni smo u prelep hotel tik uz plažu. Danas smo upoznali sve i za sada je sve sjajno. Mislim da je lepo što smo doveli NBA ovde u Abu Dabi i upoznali kulturu, istražili, videli grad, na drugoj smo strani sveta, tako da je sve ovo uzbudljivo za nas.", rekao je Porter na početku razgovora.

Rasel Vestbruk i Dario Šarić biće velika pojačanja za Nagetse ove sezone.

"Da, sjajni momci, pobednici su, takmičari i savršeno se uklapaju u naš tim. Tako da sam zaista uzbuđen što ih imamo i što ćemo biti s njima celu sezonu".
 

 

 

Iako su, ruku na srce, imali skromni prelazni rok, Porter vidi Nagetse i dalje kao pretendente za titulu, a ključni šraf koji bi mogao da im pomogne u pohodu za još jedan prsten, vidi u novim pojačanjima.

"Mislim, biće zaista teško. Ima mnogo dobrih timova u NBA ove godine. Da, energija i glad su tu. Znaš, imamo mnogo motivacije nakon prošle godine i momci poput Rasela i Darija samo mogu da pomognu. Rasel je uradio sve u ligi što se može uraditi osim da osvoji prsten, tako da smo svi veoma motivisani da osvojimo šampionat ove godine i spremni smo da krenemo".

Na pitanje da li je Nikola Jokić drugačiji posle osvojene brozne na OI u Parizu, Porter je uz osmeh rekao da je srpski centar isti kao i uvek.

"Mislim da je sjajno igrati sa takvim momkom, znaš, veoma je nesebičan, skromni superstar. Zadovoljstvo je igrati pored njega i on samo nastavlja da raste kao osoba i kao igrač, tako da je to veoma zabavno posmatrati", rekao je između ostalog as iz Denvera.