Nikola Jokić

Nikola Jokić: Uživao sam sa reprezentacijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 19:52
Nikola Jokić priznao da je uživao sa Srbijom u Parizu Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić priznao da je uživao sa Srbijom u Parizu

Nešto ranije nego obično, Denver Nagetsi su organizovali takozvani "media day", na kome su svi košarkaši bili dostupni medijima. Ovime je praktično i obeležen početak sezone za tim iz Kolorada, pred kojim je prvo pripremni deo, onda i predsezonske utakmice i na kraju ono pravo, početak takmičarskog dela sezone.

Pored Majka Melouna i Rasela Vestbruka, novog igrača Denvera, najzanimljiviji medijma bio je naravno Nikola Jokić.

Srpski košarkaš u novu sezonu ulazi kao MVP lige, ali i kao osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, o kojima je prvo i govorio.

"Naravno, neću reći da mi to ništa nije značilo jer sam zaista uživao igrajući za reprezentaciju, igrajući za svoje prijatelje, predstavljajući svoju zemlju, svoj rodni grad, porodicu. Mislim da je to sjajno iskustvo i mislim da svaki igrač koji ima priliku da to uradi, treba to da uradi. To je potpuno drugačije takmičenje, turnir, kako god želiš da ga nazoveš, i, znaš, u suštini svaka utakmica je bitna – ako izgubiš, ideš kući. Tako da mislim da je to veoma, veoma zanimljivo, i posebno za igrače koji mogu da igraju, savetujem ih da to urade", rekao je Jokić na konferenciji za medije u Denveru.

Potom se osvrnuo na Vestbruka, od koga se mnogo očekuje.

"Znam ko je on. Igrali smo jedan protiv drugog. Sjajan saigrač. Naporno radi, poseduje liderstvo... Mislim da je on sjajan igrač za nas. Mislim da će doneti dobre stvari", dodao je Jokić.