Nikola Jokić

Nikola Jokić napravio budale od Amerikanaca: Legenarni Oskar Roberston oštro po svojima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 17:39
Nikola Jokić MN Press
Nikola Jokić

Košarkaška reprezentacija Srbije umalo nije došla do velikog iznenađenja na Olimpijskim igrama, kada je u polufinalu takmičenja u Parizu, imala dvocifrenu prednost na ulasku u poslednju četvrtinu protiv favorizovane Amerike, samo da bi kasnije izgubila konce igre, a, ultimativno, i utakmicu protiv možda najjačeg sastava ikad okupljenog na olimpijskoj smotri.

Iako je od te utakmice prošlo već neko vreme, na podkastima širom Amerike i sveta uveliko se i dalje priča o fantastičnoj igri Nikole Jokića i Pešićevih momaka, koji su gotovo 40 minuta igrali barabar sa možda najtalentovanijom košarkaškom selekcijom svih vremena, a poslednji u nizu koji je prokomentarisao tu utakmicu, bio je lengedarni NBA košarkaš - Oskar Robertson.

Gostovajući u emisiji "All the Smoke", bivši MVP i šampion sa Milvoki Baksima, kritikovao je odbranu američke reprezentacije u duelu sa Srbijom, a naročito je apostrofirao skromnu defanzivu nižih igrača - plejmejkera i bekova.

"Jokić je napravio budale od američkih košarkaša na OI samo zato što se niži igrači nisu dovoljno borili iza blokova. Nikada ne bih dozvolio Karimu (Abdul-Džabaru) da preuzme mog igrača. Zašto bih opšte čuvao centre i "grmalje" od preko 2.10m? To nema nikakvog smisla... Šta je trener (Stiv Ker) mislio na toj utakmici? Stef Kari da preuzme Jokića? Ne želiš taj problem. Ali, svakako, Karim ne bi ni preuzimao, tako da to i nije bitno (smeh)", dodao je Robertson.

Podsetimo, Amerika je pobedila Srbiju u polufinalu 95:91, prethodno uhvativši egal nakon šest vezanih poena u jednom napadu, da bi u borbi za zlato savladala i Francusku, domaćina takmičenja, rezultatom 98:87.