Nikola Jokić

Transfer "bomba" na pomolu u NBA ligi: Vestbruk ide kod Jokića u Denver?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2024 14:24
Rasel Vestbruk i Nikola Jokić u borbi za loptu Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Rasel Vestbruk i Nikola Jokić u borbi za loptu

Veliki transfer u NBA ligi je na pomolu. Iako su tamošnji insajderi preneli vest da će Rasel Vestbruk ostati u Klipersima i naredne sezone, bivši MVP lige i rekorder takmičenja po broju tripl-dabl učinaka, na pragu je prelaska u Denver!

Kako se piše u Americi, nakon još jednog debakla u plej-ofu, franšiza iz Los Anđelesa radi na potpunoj rekonstrukciji tima za narednu sezonu. Pol Džordž je navodno već jednom nogom u Filadelfiji, a na izlaznim vratima nalazi se i MVP NBA lige za sezonu 2016/17.

Posle najavljenog odlaska Kentavijus Kouldvel Poupa, Nagetsi pokušavaju da popune rupi u prvoj petorci. Svesni da će teško dogurati u plej-ofu bez iskusnog "KCP"-a i Redžija Džeksona, franšiza iz Kolorada "bacila je oko" na temparemtnog Vestbruka, koji je protekle sezone beležio 11 poena, pet skokova i 4.5 asistencija po meču. I, bar prema najavama pojedinih pouzdanih portala, dobra je verovatnoća da će ga i dovesti.
 

 

 

Rasel Vestrbuk navodno je takođe raspoložen da pređe u Denver kod Nikole Jokića. Budući da se radi o timu u kojem vlada odlično raspoloženje i dobra kohezija na parketu, temperametni američki košarkaš najzad bi imao "mirnu svlačionicu", a uz to, bio bi u ekipi koja će, dokle kod imala Jokića i Džamala Mareja, biti kandidat za šampionsku titulu. 

Rasel Vestbruk počeo je karijeru u Oklahomi, gde je proveo 11 sezona. Potom je nastupao za Hjuston, Vašington, LA Lejkerse, da bi 2023. godine prešao u Kliperse, gde je imao uspone i padove, ali, generalno, sasvim solidnu rolu, ne uzimajući u obzir nešto skromnije procente šuta (45 odsto za dva, 27 odsto za tri).