Nikola Jokić

Pusti i uživaj u momentu: Dok ga drugi veličaju, Jokić citirao prijatelja Majka Milera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 11:06
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, skromno prokomentarisao svoj učinak protiv Minesote tanjug/AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, skromno prokomentarisao svoj učinak protiv Minesote

Nikola Jokić još jednom je nosio Denver na svojim centarskim plećima, samo što je poslednja partija srpskog košarkaša donela njegovom timu 3:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije protiv Minesote. I, naravno, oduševila ekipu i navijače Nagetsa, rivalske igrače, NBA statističare, medije širom sveta... dok je on ostao miran i kul.

Bez obzira što je "vukovima" dao 40 poena, uz 13 asistencija i sedam skokova, bez ijedne izgubljene lopte, srpski centar odbio je da pravi famu oko svoje košarke, pa je hladnokrvno prokomentarisao jutrošnje izdanje. 

"Mislim da sam odigrao dobru utakmicu. Kao što jedan od mojih dobrih prijatelja, Majk Miler, kaže: 'Pusti i uživaj u momentu'", izjavio je Jokić posle meča za američki ESPN.

I, naravno, odmah svetla pozornice skrenuo sa ličnog na timski učinak, jer je Denver u poziciji da još jednim trijumfom ode korak dalje u odbrani šampionskog prstenja u najjačoj ligi na svetu. 

"Ne želimo da odustanemo. Idemo u Minesotu po još jednu pobedu", kratko i jasno je poručio MVP igrač regularnog dela tekuće sezone, posle petog duela s Minesotom i pre toga dobijenog torfeja nazvanog po legendarnom Majklu Džordanu.

Ali, dovoljno upozoravajuće za protivnika, jer retko ko se uspeo saktiti od Jokića kada kao vulkanska lava nagrne ka tuđem košu i(li) podigne Kineski zid pod obručem aktuelnog prvaka NBA.