Nikola Jokić

Neke poteze Jokića teško je ispratiti, mogu samo da se smejem: Edvards i Gober priznali nemoć u sudaru sa Nikolom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 09:11
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, u duelu sa Rudijem Goberom Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, u duelu sa Rudijem Goberom

Kada Nikola Jokić ubaci u petu brzinu ne postoji igrač ili tim na planeti sposoban da mu "saseče krila", što su na svojoj koži rano jutros po srednjeevropskom vremenu osetili i košarkaši Minesote u petom meču polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije sa Denverom. 

Srpski košarkaš je u pobedi Nagetsa nad Vukovima učestovao s 40 poena, imao 13 asistencija i sedam skokova, a koliko je njegova partija bila dominatna govori činjenica da je trostruki osvajač sezonske MVP nagrade postao prvi koji je posle NBA sezone 1977/78. postigao ili asistirao za 70 ili više poena u doigravanju, a da u toj utakmici nije izgubio nijednu loptu. Reči rivala još više. 

 

 

"Mogu samo da se smejem. To je jedino što mogu da radim. Ne mogu da budem ljut. Dobar je. On je MVP. On je najbolji igrač NBA lige. Pokazao je to u poslednje tri utakmiec. Večeras je bio poseban. Moram da mu odnesem cveće. Ne znam šta smo mogli da mu uradimo danas. On je bio taj", priznao je Minesotin superstar Entoni Edvards. 

Četvorostruki dobitnik priznanja za najboljeg defanzivca lige, Rudi Gober, potvrdio je zaključak klupskog kolege. 

"Bio je u zoni. Mislim da sam mu nekoliko šuteva čak i blokirao, ali lopta je opet ušla. Neverovatan je bio. Nosio je tim na leđima. Radio je sve, izvlačio faulove… Mogli smo neke stvari da uradimo bolje, ali neke njegove poteze je zaista teško ispratiti".