Nikola Jokić

Nove impresivne brojke Džokera: Kralj asistencija duva za vratom Šekilu O' Nilu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 08:44
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, nameštao kao od šale koševe saigračima protiv Minesote Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, nameštao kao od šale koševe saigračima protiv Minesote

Nikola Jokić vodio je jutros Denver do treće pobede u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, jer su njegovih 40 poena, 13 asistencija i sedam skokova, uz 15/22 šut iz igre, doneli ključnu prevagu Nagetsima u petom duelu sa Nagetsima. 

I više od toga! Ovo je Jokićeva čak 20. utakmica u plej-ofu sa bar 10 nameštenih koševa, i kao centar je neprikosnoven u toj kategoriji. Zajedno 16 ovakvih utakmica imaju zajedno drugi, treći, četvrti i peti centar večne liste. 

 

 

Jedino je još Kris Pol u poslednjih četiri decenije u plej-ofu imao 40+ poena, 5+ skokova i 10+ asistencija bez izgubljene lopte. U ovom veku, uz Jokića je još samo Šekil O'Nil je imao pet i više partija od 40 i više poena, kada su u pitanju centri.

Koliko je trostruki MVP regularnog dela sezone bio dominatan u poslednjem megdanu sa "vukovima" potvrđuje i podatak da je ubacio dve od tri trojke, pogodio osam od devet bacanja i imao +/- indeks 21. Uz to je posle uručivanja trofeja "Majkl Džordan" pre meča, dodao jednu blokadu i dve ukradene lopte, a da nije izgubio nijednu loptu.

Žargonski jezikom rečeno, brutalne brojke za 41 minut proveden na terenu, pa navijači Denvera s pravom veruju da će im Jokić doneti novo finale Zapada, a dalje možda i drugu titulu.