Nikola Jokić

Nikola Jokić odneo kući još jedan "Majkl Džordan" trofej: Igrači Denvera ga okružili u majicama "Sećate li se kada ste mi se smejali"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.05.2024 08:20
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, s trećom sezonskom MVP nagradom Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, s trećom sezonskom MVP nagradom

Uoči petog meča sa Minesotom i treće pobede njegovog Denvera u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije, Nikoli Jokiću je uručen trofej "Majkl Džordan", kao oficijelno najkorisnijem košarkašu NBA u regularnom delu sezone 2023/24. 

Poznat po tome da individualna priznanja doživljava kao krunu timskog rada, magični centar iz Sombora nagradu iz ruku komesara najjače lige na svetu, Adama Silvera, primio je uz skroman izraz lica i neverbalnu poruku tipa "pustite govore, dajte da igramo", ali su zato saigrači na poseban način ispratili svečan događaj.

 

 

Svi su bili u posebno dizajniranim majicama za ovu priliku. Na leđima je pisalo MVP, a na prednjoj strani je ’Sećate li se kada ste mi se smejali’, uz čuvenu Jokićevu sliku iz dečačkih dana kada je u Somboru bio obučen u džemper Nagetsa i ne sluteći da će jednoga dana postati njihova najveća legenda.

Jokić je u ligaškom delu sezone prosečno beležio 26,4 poena, 12,4 skokova i 9 asistencija, s neverovatnim uticajem na igru i rezultate aktuelnog NBA prvaka, što mu je donelo ubedljivu pobedu nad konkurencijom. Jutros je ponovo izbriljirao, a njegovi poeni, skokovi i asistencije "presudili" su Timbervulvsima i doneli voćstvo Nagetsima u seriji.