NBA

Dok Rivers o otkazu Darvina Hama u Lejkersima: To bukvalno nema smisla

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2024 19:20
Trener Milvokija Dok Rivers Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Trener Milvokija Dok Rivers

Trener Milvokija Dok Rivers prokomentarisao je odluku LA Lejkersa da otpuste Darvina Hama nakon što im je doneo trofej NBA Kupa, isticajući da su kvaliteti bivšeg trenera "jezeraša" neupitni, što je, između ostalog, i razlog što ga je franšiza iz Viskonisa vratila u stručni štab ovog leta.

Nakon dve provedene sezone sa Lejkersima, Darvim Ham dobio je otkaz na mestu glavnog trenera posle neuspešnog plej-ofa. Papire iz Los Anđelesa dobio je početkom maja, da bi već narednog meseca stigao poziv Baksa, gde će naredne sezone obavljati funkciju prvog pomoćnika Doka Riversa.

Sada, nakon nekoliko meseci zajedničkog rada, Rivers se osvrnuo na saradnju sa Hamom, isticajući da mu je još uvek nejasno što su ga Lejkersi otpustili.

"Sjajno je raditi sa njim. Prvo, on je u Milvokiju proveo više vremena nego ja i zna stvari sa kojima se još uvek nisam upoznao. Ima odličnu saradnju sa igračima. Darvin je samo jedan u nizu ljudi u koga imam apsolutno poverenja. Što je jako važno za ekipu i definitivno zaslužuje da bude ovde. Ne želim previše da ulazim u ono što se dogodilo u finišu sezone. Odveo ih je (Lejkerse) do finala Zapada, da bi naredne godine sa njima osvojio NBA Kup, koji je, navodno, bio od velikog značaja za klub, a onda su a otpustili... To, bukvalno, nema smisla, ali, šta je tu je. To je sastavni deo našeg posla, mislim da je Darvin Ham odličan trener i da mu je mesto kraj parketa i zato sam ga želeo pored sebe", rekao je Dok Rivers.
 

Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

 

 

Interesantno, oba trenera izgubila su poslove nakon poraza od Denvera u plej-ofu NBA lige. Dok Rivers 2020. godine, kada je izgubio sa Klipersima u sedam utakmica serije, a onda i Darvin Ham prošle sezone kada su Nagetsi slavili 4:1.