NBA

Nagetsi čuvaju mlado jezgro tima: Stroter, Braun i Votson i definitivno deo tima naredne sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 19:43
Denver Nagetsi Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Denver Nagetsi

I dok ljubitelji NBA košarke sa nestrpljenjem čekaju početak nove sezone, koju ćete od 22. oktobra moći da pratite na kanalima TV Arena sport, franšiza iz Kolorada, za koju nastupa naš Nikola Jokić, saopštila je danas da je Denver iskoristio opcije iz ugovora Kristijana Brauna, Džulijana Strotera i Pejtona Votsona, pa će pomenuti trio i definitivno biti deo tima Majka Melouna naredne sezone.

Kristijan Braun, bivši NCAA šampion sa Kanzasom, odigrao je 158 utakmica za Nagetse tokom protekle dve sezone i posle odlaska Kentavijusa Kouldvel Poupa, biće deo startne petorke tima naredne takmičarske godine. Mladi košarkaš (23) takođe ima 31 nastup u plej ofu, uključujući onih sjajnih 19 iz šampionske sezone Denvera 2023. godine, kada je odličnom ulogom sa klupe pomogao timu da dođe do prve titule u istoriji. 

Pejton Votson, sa druge strane, upisao je 103 nastupa sa Nagetsima. Beležeći šest poena, tri skoka i asistenciju za 18 minuta na parketu, talentovani mladi košarkaš uglavnom je dobijao šansu za klupe, gde se, na toj, "hibridnoj poziciji dvojke i trojke" pokazao kao sasvim solidno rešenje. Imao je 10 nastupa u plej-ofu tokom protekle sezone, a na veliku scenu NBA lige stigao je kao 30. pik, igrajući prethodno za popularni koledž UCLA.

Džulijan Storter, mladi bek poenter o kome se pričalo i pisalo protekle predsezone, imaće novu šansu da se pokaže u Denveru, nakon što se, ruku na srce, i nije najbolje pokazao tokom zvaničnog takmičenja. Podsetimo, nakon što je proveo tri godine na čuvenom Gonzaga univerzitetu, koji je iznedrio brojne NBA košarkaše, Stroter je izabran kao 29. pik na prošlom draftu, a tokom 50 utakmica sa Nagetsima u proseku je beležio 4.5 poena po meču.

Podsetimo, franšiza iz Kolorada nedavno je okončala saradnju sa Gejbom Mekglotanom, Džejlinom Vilijamsom i Džamirom Jangom, koji još uvek ima nerazjašnjen status u Denveru, dok su na probi trenutno Vil Ričardson, Endru Fank i Čarls Bedijako.