NBA

Odrastao sam idealizovajući Vestbruka: Marej odušljeven što će igrati sa Raselom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 18:58
Džamal Marej Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Džamal Marej

Košarkaš Denver Nagetsa Džamal Marej srećan je zbog dolaska Rasela Vestbruka, koji će od naredne sezone činiti sastav franšize iz Kolorada, rekavši da je tokom odrastanja idealizovao bivšeg asa Oklahome i svojevremeno nekadašnjeg MVP igrača NBA lige.

Proteklih nedelja plejmejker Nagetsa imao je priliku da se bolje upozna sa rekorderom NBA lige po broju tripl-dabl učinaka. Prema njegovim rečima utisci iz svlačionice su sjajni i kako tvrdi Marej, energija koju donosi Vestbruk u tim biće od velikog značaja za ekipu tokom sezone. 

"Odrastao sam gledajući ga. Svi smo, stvarno... Zato je baš kul videti ga ovako izbliza i u svom timu. Još uvek nismo svi svesni te činjenice. I dalje ne možemo da verujemo da Ras igra za nas. On je tako energičan tip i diže nam duh tokom treninga. Ne samo meni, već svakom. To je samo jedna od stvari koju cenim imajući ga u svojoj ekipi. Iako nismo igrali previše zajedno, kada god je na parketu uvek pravi pozitivan uticaj", rekao je danas Džamal Marej.
 


Podsetimo, Rasel Vestrbruk potpisao je dvogodišnji ugovor sa Denverom vredan svega šest miliona dolara. Tokom svoje prethodne sezone sa Klipersima beležio je 11 poena, pet skokova i 4.5 asisetencija uz 45 odsto procenat šuta po meču, dok bi u franšizi iz Kolorada takođe trebao da ima ulogu rezerviste.