NBA

Uštopovao loptu nogom pa se povredio: Dža Morant izvrnuo zlob, ali će biti spreman za Jutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 18:22
Dža Morant AP Photo/Gareth Patterson
Dža Morant

Američki košarkaš Dža Morant ima lakšu povredu desnog članka i peh koji je doživeo na utakmici sa Dalasom, prema rečima trenera Memfisa, Tejlora Dženkinsa, ne bi trebalo da ga odvoji od rostera za prvu utakmicu u sezoni sa Jutom, koja je na programu 23. oktobra.

Zvezda Memfisa povredila se tokom prvog poluvremena utakmice sa Dalasom pre dva dana kada je nogom pokušao da zaustavi kontranapad rivala. To mu, očigledno, nije bila dobra ideja, pa je sa bolnom grimasom "odskakutao" sa terena posle akcije Maveriksa.

U nastavku utakmice vratio se na parket, samo da bi ubrzo ipak završio meč, ne želeći da rizikuje ozbiljniju povredu, a prema rečima Dženkinsa, timski lekari pokušaće što pre da ga "osposobe" za početak sezone i meč sa Jutom u Solt Lejk Sitiju.

 

 

Morant je inače u pobedi Grizlisa (121:116) postigao 13 poena, uz četiri skoka i tri asistencije za samo 18 minuta na parketu, što dovoljno govori o kvalitetu temperamentnog momka, koji je zbog suspenzija i povreda odigrao svega devet utakmica protekle sezone.

Podsetimo, naredna takmičarska godina biće mu šesta sezona u NBA ligi, gde je stigao kao drugi pik sa drafta, te, 2019. kada je Zajon Vilijamson bio prva opcija Pelikansa, a tokom karijere u proseku je beležio 22.5 poena, 7.4 asistencija i 4.8 skokova po meču.