NBA

Trostruki šampion NBA lige rekao zbogom košarci: Deni Grin završio karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 17:42
Deni Grin Guliver/AP Photo/Ben Margot, File
Deni Grin

Deni Grin završio je karijeru. Jedan od četvorice igrača u istoriji NBA lige, koji je uspeo da osvoji prsten sa tri različita tima odlučio je da kaže zbogom košarci u 37. godini, a svoju odluku, nakon 15 sezona provedenih na najvećoj pozornici sveta, saopštio je danas u svom podkastu "Green Light".

"Zvanično odlazim iz košarke. To bi bilo to... Bilo je ovo jedno sjajno iskustvo i mogu da kažem da napuštam ovu igru sa mirom u duši", rekao je danas iskusni šuter i vlasnik tri NBA titule sa San Antonijom, Torontom i Lejkersima, koji je, na kraju, završio karijeru u dresu Filadelfije.

Deni Grin draftovan je 2009. godine, kada ga je kao 46. pika izabrao Klivlend. Na veliku scenu NBA lige došao je kao NCAA šampion, a tokom karijere nosio je i dresove Memfisa i Olimpije. 
 

Bio je deo ekipe Sparsa koja je pobedila Majami u velikom NBA finalu 2014. godine, kada je oboren rekord po broju postignutih trojki u finalnoj seriji. 

Sa Reptorsima je takođe uzeo titulu, te, čuvene 2019. godine kada je pao Golden stejt, dok je treći prsten osvojio sa Lejkersima u "bablu" tokom "korona sezone" kada je savladan Majami.

Poslednji angažman imao je u Filadelfiji, dok je prethodno odradio mandat i u Memfisu.

Deni Grin, inače, po uzoru na ostale NBA igrače, takođe ima svoj podkast, pa se očekuje da će u tom smeru otići njegova dalja karijera - van terena, ali i dalje pri svetu košarke.

Američki košarkaš odigrao je 832 utakmica u NBA ligi, gde je prosečno beležio devet poena i četiri skoka, uz preko 40 odsto šuta za tri poena, što je bilo njegovo najjače oružje.