NBA

Denver precrtao trojicu pred početak NBA sezone: Na probi centar iz San Antonija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 17:05
Košarkaši Denver Nagetsa Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Košarkaši Denver Nagetsa

Kako se bliži početak nove NBA sezone, koju ćete i ove godine, od 22. oktobra, moći eksluzivno da pratite na našim kanalima, ekipe polako raščišćavaju situaciju sa rosterima i prave selekciju ko ostaje u timu, a ko otpada, pa smo tako dobili danas imena tri igrača iz Denvera koja neće biti u sastavu Majka Melouna za narednu sezonu.

U pitanju su igrači koji su se borili za mesto među 15 košarkaša koji bi dobili zagarantovane ugovore ili tri pozicije kojima bi sledovali dvosmerni ugovori, a pitanju su: Gejb Meglotan, Džejlin Vilijams i Džamir Jang.

Ova odluka, ruku na srce, i nije previše iznenađujuća, posebno kada se u obzir uzme njihova minutaža u protekla dva susreta sa Boston Seltiksima. Utisak je da je samo Jang uspeo da ubedi Melouna u neki kvalitet, budući da je u Abu Dabiju sakupio 22 minuta tokom te dve utakmice, postigavši ukupno 12 poena. Sa druge strane Vilijams nije uopšte ulazio na parket, dok je Gejb upisao svega četiri sekunde na terenu.
 

Profimedia

 

 

Budući da su oni imali potpisane kratkoročne ugovore, njihov odlazak neće previše koštati Nagetse, a ostaje pitanje da li će dobiti šansu u filijali franšize iz Kolorada i da li će put ka velikoj sceni krčiti kroz Razvojnu ligu, ili će se oprobati u nekom drugom timu. Za sada, očekuje se da će samo Jangu biti produžen ugovor, koga prati nešto slabiji glas kada su u pitanju njegovi procenti šuta za tri poena.

Sa druge strane, prema navodima američkih medija, Nagetsi prate razvoj situacije sa Čarslom Bedijakom, koji bi trebalo da dobije kratkoročni ugovor u Denveru. U pitanju je centar iz Kanade visine 2.13m. Protekle sezone igrao je u filijali San Antonija, ali nije uspeo da se izbori za poziciju kod Grega Popoviča zbog povrede i, generalno, jake konkurencije pod obručima.