NBA

U Humskoj trljaju ruke - Duejn Vašington dobio otkaz u Šarlotu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2024 16:20
Duejn Vašington MN Press
Duejn Vašington

Posle odigrane dve utakmice u predsezoni NBA lige, Duejn Vašington dobio je otkaz u Šarlotu, a ukoliko status Amerikanca  na tržištu ostane nepromenjen u narednih 48 sati, momak koji je tokom svojih mandata u dresu Indijane i Finiksa beležio devet poena uz po dva skoka i asistencija po meču, vratiće se u Partizan i postati aktivan član srpskog tima do kraja sezone.

Podsetimo, doskorašnji član crno-belih, koji je završio u franšizi iz Severne Karoline kroz veliki trejd Karla Entoni Taunsa, koji je, uzgred, uključivao još nekoliko igrača, stigao je, ispotaviće se, na kratko u Hornetse, čiji dres nosi naš Vasilije Micić, pošto je posle dve utakmice u predsezoni dobio "odlazne papire".

Prema ugovoru koji je imao sa crno-belima, Vašington je mogao bez ograničenja da napusti Humsku zbog NBA angažmana, pa je na ime pomenutog trejda u Šarlot Partizan dobio fiksno obeštećenje od skoro miliona dolara. 

Vašington je tako stekao uslov da se kroz proteklih nekoliko nedelja nametne "preko bare" i zaradi bogatiji ugovor prema kojem bi trebalo da zaradi zagarantovanih 2.3 miliona dolara, čime bi Partizan i definitivno ostao bez bitnog igrača u rotaciji.

Ali... na sreću Beograđana, to se još uvek nije desilo, koji sada moraju da "strepe" još nešto manje od dva dana.